Tværs gennem Sverige

14/04/2017

Fra Svanemøllehavnen via Øland, til Stockholm, til Ålandsøerne, via Götakanalen, Læsø og Anholt retur til Svanemøllehavnen.

Næste dag afgang og videre til den næste vig på en anden ø. En stockholmer fortalte os at hvis man besøgte en ø om dagen i skærgården i hele sit liv, ville der forsat være ukendte øer når man døde, en spændende tanke, der selv om den måske ikke passer helt, giver indtryk en af hvor mange øer der er i området.

En anden spændende ting ved den Stockholmske skærgård er at en offentlig institution Skærgårdsskiftelse ejer store dele af øerne i skærgården nærmere bestemt 15% af al jord. Det giver fantastiske muligheder for at alle kan opleve denne unikke natur med alle de naturoplevelser det giver. Samtidig giver den svenske allemandsret også mulighed for at bevæge sig på steder, hvor man i Danmark ville være forment adgang.

Problemet med ankerpladser er at vi med meget jævne mellemrum behøver en havn for at proviantere og oplade batterier mm. Havnen vi vælger søndag var på øen Grinda og her får vi også tydeligt at se at alt ting skal sejles hertil. Priserne er helt i top ca. 100% højere end i Danmark.

Denne søndag aften sidder vi og kigger udover den kønneste aftenhimmel udfor øen Grinda ca 15 sømil nordøst for Stockholm. I dag er der til afveskling lidt skyer på himmelen selvom temperaturen forsat er over 20 grader her ved 22:30 tiden.

Vejret har været med os i de sidste 14 dage. Solskin næsten alle dagene. Varmt tenderende til at det var lummert, men en fantatisk ændring fra de første 2-3 uger.


})