Tursejlads

Selvom IF’eren ikke efter dagens målestok er en stor båd. er der mange der har sejlet og stadig sejler langt med denne bådtype. IF’eren er en god og stabil båd  man altid kan finde en plads til, selv i de mindste havne.

Nedenfor linkes til nogle rejsebeskrivelser.

Det er dejligt at læse rejsebeskrivelser, så hold dig ikke tilbage, hvis du har en beskrivelser liggende i skuffen eller har lyst til at lave en.

Send den ind til webmaster, og han vil sætte den på hjemmesiden.


Tværs gennem Sverige

Fra Svanemøllehavnen via Øland, til Stockholm, til Ålandsøerne, via Götakanalen, Læsø og Anholt retur til Svanemøllehavnen.

Næste dag afgang og videre til den næste vig på en anden ø. En stockholmer fortalte os at hvis man besøgte en ø om dagen i skærgården i hele sit liv, ville der forsat være ukendte øer når man døde, en spændende tanke, der selv om den måske ikke passer helt, giver indtryk en af hvor mange øer der er i området.

En anden spændende ting ved den Stockholmske skærgård er at en offentlig institution Skærgårdsskiftelse ejer store dele af øerne i skærgården nærmere bestemt 15% af al jord. Det giver fantastiske muligheder for at alle kan opleve denne unikke natur med alle de naturoplevelser det giver. Samtidig giver den svenske allemandsret også mulighed for at bevæge sig på steder, hvor man i Danmark ville være forment adgang.

Problemet med ankerpladser er at vi med meget jævne mellemrum behøver en havn for at proviantere og oplade batterier mm. Havnen vi vælger søndag var på øen Grinda og her får vi også tydeligt at se at alt ting skal sejles hertil. Priserne er helt i top ca. 100% højere end i Danmark.

Denne søndag aften sidder vi og kigger udover den kønneste aftenhimmel udfor øen Grinda ca 15 sømil nordøst for Stockholm. I dag er der til afveskling lidt skyer på himmelen selvom temperaturen forsat er over 20 grader her ved 22:30 tiden.

Vejret har været med os i de sidste 14 dage. Solskin næsten alle dagene. Varmt tenderende til at det var lummert, men en fantatisk ændring fra de første 2-3 uger.

Læs mere om udturen (.pdf fil)

Læs mere om hjemturen (.pdf fil)


Den store tur

Fra Struer til Flensborg og retur foretaget af Jens Schönnemann-Paul, DEN 143 – Stine.

Når man nu planlægger at forlade Tyskland, sker afrejse via toldstationen, hvor man lægger til ved en lille anløbsbro og udklarerer. Vi tropper op med dokumenterne, der fortæller, hvilke toldfri indkøb vi har ombord.

Har man ikke selv styr på tingene, skal man regne med, at tolderne allerede har fået meddelelse om salget fra leverandøren. Det vil altså ikke være en god ide at forsøge at snyde sig til en større ration, ligesom alle varer selvfølgelig må være uåbnede når man forlader tysk farvand.

De tilladte rationer opfordrer nu heller ikke til det store snyderi, idet det f.eks. er tilladt at medbringe 1 l stærk spiritus pr. voksen person ombord – vel og mærke pr. dag, som rejsen forventes at tage. Der er dog en maksimumgrænse på 14 dage for lystsejlere. Med andre ord, så kan vi altså slæbe af med 28 l sprut til vores forbrug på den videre rejse inden for lovens rammer!

Læs hele den spændende beretning


Drømmen i Sverige

En rejsebeskrivelse af en tur langs den svenske østkyst til Örnskjöldsvik og retur. Turen er foretaget i en Albin Ballad, men af 2 passionerede IF-sejlere, der også er indehaver af DEN 147 – Hønsetyven. Turen blev foretaget i 2008.

I disse dage er vi meget glade for EU. Deres direktiv omkring krumningen af agurker er en stor ting, da det jo betyder at agurken kan ligge på samme plads i køletasken lige meget hvor vi køber den. Så skidt med at dansk og svensk gas (flasker) er forskelligt.

Gevindet er forskelligt, så hvad gør man så når man er så lang tid væk. Man bliver selvfølgelig nødt til at købe en svensk en svensk gasflaske og en svensk reduceringsventil. Men selv om det er 2 kg gasbeholdere i både Danmark og Sverige er den svenske gasflaske ca 2 cm større i diameter, hvorfor den ikke passer i vores gasflaske opbevaringsbeholder med afløb. Så kan vi prøve at købe en ny heroppe i Sverige – hvis vi kan finde en sådan beholder. En ubetydelig investering på ”kun” 2.000 kr alt i alt, men agurkerne er da rigtig flotte!

Læs hele rejsebeskrivelsen