Interview med Bo Garny og Carsten Christensen under DM 2017

22/03/2018

 

 

Det er i år 50 år siden, at Tord Sundén tegnede IF-båden. En stabil, lettilgængelig og forholdsvis billig båd, som sidenhen har gået sin sejrsgang rundt om i verdenen. Cirka 3500 både er der blevet bygget gennem årene, og 325 af dem er danske. Så mange er der dog slet ikke til stede, når bådens 50-års jubilæum fejres med et Danmarksmesterskab i dag fredag og i morgen lørdag.

15 både har meldt sig klar til mesterskabet i Præstø Fjord, og det er noget færre end da området sidst lagde fjord til mesterskabet for 10 år siden og langt fra storhedstiden før det.

– Jeg kan huske første gang, vi var til Danmarksmesterskab her i Præstø. Der var vi alle oppe til fornem modtagelse på rådhuset, mindes Bo Garny. Han erhvervede sin egen IF-båd tilbage i 1971, mens vennen Carsten Christensen købte sin i 84.

– Så de er begge nogle gamle damer. Men de holder sig bedre end mændene, griner Bo Garny.

– Det er jo en rigtig god og stabil, tryg båd, som alle kan lære at sejle, forklarer Carsten Christensen, der sammen med Bo Garny håber, at flere får øjnene op for IF-bådens kvaliteter. Og klassens.

– Det er jo ikke nogen stor klasse, som andre typer både. Der er et rigtig godt kammeratskab, og det er jo det, der får os til at komme år efter år, forklarer de.

Danmarksmesterskabet består af otte kapsejladser fordelt over de to dage. Begge dage starter man klokken 10.

 

 


})