Drømmen i Sverige

14/04/2017

En rejsebeskrivelse af en tur langs den svenske østkyst til Örnskjöldsvik og retur. Turen er foretaget i en Albin Ballad, men af 2 passionerede IF-sejlere, der også er indehaver af DEN 147 – Hønsetyven. Turen blev foretaget i 2008.

I disse dage er vi meget glade for EU. Deres direktiv omkring krumningen af agurker er en stor ting, da det jo betyder at agurken kan ligge på samme plads i køletasken lige meget hvor vi køber den. Så skidt med at dansk og svensk gas (flasker) er forskelligt.

Gevindet er forskelligt, så hvad gør man så når man er så lang tid væk. Man bliver selvfølgelig nødt til at købe en svensk en svensk gasflaske og en svensk reduceringsventil. Men selv om det er 2 kg gasbeholdere i både Danmark og Sverige er den svenske gasflaske ca 2 cm større i diameter, hvorfor den ikke passer i vores gasflaske opbevaringsbeholder med afløb. Så kan vi prøve at købe en ny heroppe i Sverige – hvis vi kan finde en sådan beholder. En ubetydelig investering på ”kun” 2.000 kr alt i alt, men agurkerne er da rigtig flotte!


})