Artikel fra Sydsjællands Tidende om DM 2017

22/03/2018

Lørdag morgen stævnede femten IF-både ud fra Præstø Havn for at deltage i DM på Præstø Fjord.

 

Der var godt med morgentravlhed på skibene, da femten IF-både lørdag morgen gjorde sig klar til stævnets tredje og afgørende kapsejlads, der blev afholdt på den nordlige del af Præstø Fjord. Det er minimum antal både for i det hele taget at kunne afvikle et danmarksmesterskab, men interessen for kapsejlads er tilsyneladende faldende.
– De fleste, der deltager i denne bådtype, er efterhånden blevet nogle bedagede herrer, fortæller Niels Fjøs, skipper på en af bådene.
– Der er en tendens til et stærkt vigende deltagerantal, både når det gælder DM for IF-både, men også for eksempel ved den engang så deltagerstærke sejlads Sjælland Rundt. Vi er de samme, som har stillet op gennem årene, men efterhånden falder folk fra, fordi vi bliver for gamle, og desværre kommer der ikke så mange nye til, at de kan dække frafaldet. Det er ærgerligt, men sådan er det altså. Der er vel omkring to hundrede halvtreds IF-både i Danmark i alt, men de folk, der ejer dem, er ved at være op i årene, så derfor er vi ikke flere, end vi er i dag, påpeger han.

Måtte udgå
Og som om deltagerantallet ikke skulle være nok, så var lørdagen ikke helt optimal, for skipperen.
– Vi måtte desværre udgå i dag, fordi vi fik vrøvl med genuafaldet, men torsdag ved opvarmningsstævnet vandt vi, og i går fredag blev vi nummer to, så vi er sådan set meget godt tilfredse alt taget i betragtning. Vi har samlet set fået en plads som nummer elleve, og det er fint nok for os, siger han.

En værdig vinder
Det var Koala, 266, der blev Danmarksmester efter en – efter modstanderes udsagn – meget flot sejlads, hvor Arvid Andersen i 266 sejlede suverænt godt og virkelig fortjente placeringen. Der var ros fra alle sider til den vindende båd, hvor både skipper og Charlotte, hustru og gast, fik en masse positiv omtale af de slagne søfolk, der kunne se frem til en hyggelig aften på arealet ved Præstø Sejlklub. Trods sejladsens placering i det sydsjællandske var der dog ingen lokale både med på deltagerlisten.

 

Præstø Fjord er perfekt
– Vi har afholdt DM for IF-både på Præstø Fjord for nogle år siden, og nu har vi altså valgt stedet igen, fortæller Niels Fjøs, der selv er hjemmehørende ved Greve Strand i Mosede Havn.
– Fjorden er eminent god til den slags sejlads, og selvom der ikke er lokale deltagere, kan det sagtens lade sig gøre at arrangere et danmarksmesterskab her. Vi har haft perfekt vind i dag, og den smule regn, der kom, har ikke ødelagt glæden og spændingen ved konkurrencen, der er dødelig alvor, mens det står på, siger han.
Sejladsen sluttede ved femtentiden lørdag eftermiddag.


})